Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g syrových kuřecích stehenních řízků
  • 1 střední žlutá cibule
  • 1 malá cuketa (cca 150 g)
  • Šťáva z 1 malého citronu
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 165 ml kokosového mléka z plechovky
  • 200 g rýžových nudlí vermicelli v suchém stavu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 400 ml vody

SUROVINY NA KARI PASTU

  • 15 g čerstvého zázvoru
  • 8 stroužků česneku
  • Kůra z ½ menšího citronu
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte kari pastu: Zázvor a česnek oloupejte, dejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience na pastu a rozmixujte dohladka. Následně očistěte kuřecí maso, oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky.
  • 2Poté si nachystejte větší hrnec a na středním plameni v něm rozehřejte 1 lžíci oleje. Následně zvyšte plamen na silný stupeň, přidejte do hrnce kuřecí maso a opékejte ho cca 1 minutu z každé strany, aby se zatáhlo. Poté ho z hrnce přemístěte na talíř a dejte zatím stranou. Následně snižte plamen na střední stupeň, přidejte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty. Poté přidejte připravenou kari pastu a vše opékejte dalších 30–60 sekund. Následně přidejte 400 ml vody a kokosové mléko, vraťte do hrnce opečené kuřecí maso a vše vařte 15 minut na středním plameni.
  • 3Mezitím si nakrájejte cuketu na tenká půlkolečka (loupat ji předtím nemusíte).
  • 4Po uvedené době z hrnce vyndejte uvařené kuřecí maso a opět ho odložte stranou na talíř. Následně do hrnce přidejte nakrájenou cuketu a rýžové nudle a vše vařte další 1–2 minuty na středním plameni.
  • 5Mezitím natrhejte uvařené kuřecí maso na menší kousky.
  • 6Po 1–2 minutách vaření do hrnce přidejte natrhané kuřecí maso, sójovou omáčku a třtinový cukr a vše promíchejte.
  • 7Hotové kari dochuťte citronovou šťávou, poté ho rozdělte na 3 porce a podávejte.
Tip
Každou porci před podáváním ozdobte nakrájenou jarní cibulkou. Fanoušci ostřejších chutí mohou přihodit i nakrájenou chilli papričku a chilli vločky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

SUROVINY NA KARI PASTU