• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 kuřecí prsa
  • 40 g parmazánu
  • 200 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 1 malá žlutá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 velké hrsti čerstvého baby špenátu
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli i česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Kuřecí prsa očistěte a posypte solí a pepřem. Parmazán nastrouhejte najemno.
  • 2Následně si ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte kuřecí prsa a opečte je na středním až silném plameni z obou stran dozlatova (mělo by postačit 7⁠–⁠9 minut z každé strany ⁠–⁠ záleží na tloušťce kuřecích prsou).
  • 3Opečená kuřecí prsa z pánve vyjměte a dejte zatím stranou. Poté ve stejné pánvi rozehřejte další lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte nakrájený česnek a vše opékejte dalších 30⁠–⁠60 sekund na středním plameni. Poté přidejte smetanu na vaření, promíchejte, dejte do pánve opečená kuřecí prsa a obsah pánve vařte 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni. Nakonec do pánve přidejte baby špenát, vše vařte další 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni a poté pánev odstavte.
  • 4Hotové florentine posypte nastrouhaným parmazánem, rozdělte na 4 porce a podávejte.
Tip
Pokrm ozdobte čerstvou bazalkou a jako přílohu podávejte celozrnné pšeničné špagety.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY