30 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g hladké mouky
- 100 g studeného másla, nakrájeného na kostičky
- 100 g parmazánu, jemně nastrouhaného
- 1/4 lžičky soli
- Špetka kajenského pepře (volitelné, pro jemnou pikantnost)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse smíchejte mouku, sůl a špetku kajenského pepře (pokud používáte). Přidejte studené máslo a pomocí prstů nebo cukrářské špachtle zapracujte máslo do mouky, dokud směs nepřipomíná hrubou strouhanku. Vmíchejte nastrouhaný parmazán.
- 2Pokud je směs příliš suchá, přidejte 1 lžíci studené vody a rychle promíchejte, aby se těsto spojilo. Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
- 3Předehřejte troubu na 180°C. Vychlazené těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 3-4 mm. Pomocí vykrajovátka (např. kulatého nebo jiného tvaru) vykrojte krekry. Krekry opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
- 4Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud krekry nejsou zlatavé na okrajích. Po upečení je nechte zcela vychladnout na plechu.