Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 středně velké brambory (ideálně varný typ B nebo C)
  • 1/2 malé cibule, nakrájené nadrobno (volitelné)
  • 1 vejce (volitelné, pro lepší soudržnost)
  • 2 lžíce hladké mouky (volitelné, pro lepší soudržnost)
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení (např. slunečnicový nebo řepkový)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhané brambory vložte do čisté utěrky nebo papírové utěrky a důkladně vymačkejte, abyste odstranili co nejvíce přebytečné tekutiny. To zajistí, že hash browns budou křupavé.
  • 2V misce smíchejte nastrouhané brambory s cibulí (pokud používáte). Pokud chcete lepší soudržnost, přidejte vejce a mouku. Pokud preferujete jednodušší verzi, můžete vejce a mouku vynechat. Směs osolte a opepřete podle chuti.
  • 3Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje na středně vysokou teplotu. Ze směsi vytvarujte malé placky (asi 2-3 lžíce směsi na jednu placku). Placky vložte do rozehřátého oleje a smažte z každé strany 3-4 minuty, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  • 4Hotové hash browns nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje. Podávejte je horké jako přílohu k snídani nebo samostatně s oblíbenými omáčkami.
Tip
Pokud chcete udělat hash browns zdravější, můžete je místo smažení upéct v troubě na pečicím papíru při 200°C asi 20-25 minut.
Rohlík vaří

SUROVINY