2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g syrových brambor (libovolný varný typ)
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 10 g čerstvé petrželové natě
- 10 g čerstvého koriandru (můžete nahradit petrželovou natí)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička chilli vloček (můžete vynechat)
- Šťáva z ½ menšího citronu
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 220 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm), rozprostřete na vyložený plech, osolte, zalijte 1 lžící oleje a promíchejte. Následně plech vložte do předehřáté trouby a brambory pečte dozlatova 30–35 minut na 210–220 °C. V polovině pečení brambory promíchejte a obraťte, aby se opekly rovnoměrně.
- 2Zatímco se brambory pečou, nakrájejte si najemno petrželovou nať a koriandr a obojí vložte do větší mísy. Česnek oloupejte a prolisujte. Poté si vezměte menší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci oleje. Až se olej rozehřeje, dejte do pánve chilli vločky, prolisovaný česnek a ½ celkového množství nakrájené petrželové natě i koriandru a vše opékejte 60–90 sekund na středním plameni, dokud se směs nerozvoní. Následně ji z pánve přendejte do mísy ke zbytku petrželové natě a koriandru.
- 3 Jakmile se dopečou brambory, vyndejte je z trouby a přidejte do mísy k ostatním ingrediencím. Nakonec do mísy přidejte ještě citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte.
- 4Bramborovou směs rozdělte na 2 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.