4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 konzerva KITCHIN´ cizrny v nálevu (420 g)
- 1 paprika červená špičatá
- 1 menší hlava česneku
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce tučného řeckého jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce Tahini sezamové pasty
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu nebo gril předehřejte na 200 °C. Papriku a česnek dejte na menší plech, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na zhruba 20 minut.
- 2Upečenou papriku oloupejte a zbavte stopky i semínek. Zbylou část dejte do blenderu. Vnitřky stroužků pečeného česneku vytlačte ze slupek a přidejte k paprice.
- 3Cizrnu slijte z nálevu a přihoďte do blenderu spolu se všemi ostatními surovinami z receptu. Osolte, opepřete a přidejte ještě asi 4-5 PL nálevu z cizrny.
- 4Vše rozmixujte do hladkého krému.
SERVÍROVÁNÍ
- 1Hummus můžete podávat jako skvělý studený předkrm spolu se svěžím zeleninovým salátem a čerstvým pečivem. Hodí se také jako příloha k masům nebo ho využijte jako dip k čerstvé, na špalíčky nakrájené mrkve nebo řapíkatému celeru.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!