Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 konzerva KITCHIN´ cizrny v nálevu (420 g)
  • 1 paprika červená špičatá
  • 1 menší hlava česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce tučného řeckého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce Tahini sezamové pasty
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu nebo gril předehřejte na 200 °C. Papriku a česnek dejte na menší plech, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na zhruba 20 minut.
  • 2Upečenou papriku oloupejte a zbavte stopky i semínek. Zbylou část dejte do blenderu. Vnitřky stroužků pečeného česneku vytlačte ze slupek a přidejte k paprice.
  • 3Cizrnu slijte z nálevu a přihoďte do blenderu spolu se všemi ostatními surovinami z receptu. Osolte, opepřete a přidejte ještě asi 4-5 PL nálevu z cizrny.
  • 4Vše rozmixujte do hladkého krému.

SERVÍROVÁNÍ

  • 1Hummus můžete podávat jako skvělý studený předkrm spolu se svěžím zeleninovým salátem a čerstvým pečivem. Hodí se také jako příloha k masům nebo ho využijte jako dip k čerstvé, na špalíčky nakrájené mrkve nebo řapíkatému celeru.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY