12 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g Mascarpone
- 400 g Philadelphia
- 500 ml 33% smetany ke šlehání
- 250 g třtinového cukru
- 8 ks vajec velkosti M
- 50 g hladké mouky
- 2 vanilkové lusky
- Ovoce na dozdobení (maliny, borůvky, lesní jahody, višně)
- Moučkový cukr na posypání
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mascarpone, sýr Philadelpiha a cukr společně ušleháme. Postupně za stálého šlehání přidáváme vejce, poté smetanu a nakonec mouku. Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Přidáme do směsi a promícháme.
- 2Dortovou formu o průměru 26 cm vysteleme pečícím papírem a vlijeme připravenou směs. Několikrát s formou opatrně klepneme o stůl, aby si směs sedla. Pečeme 50 - 55 minut při teplotě 200 stupňů - horní a spodní ohřev. Poté necháme vystydnout na pokojovou teplotu a až poté dáme do lednice minimálně na 3 hodin. Nazdobíme ovocem, pocukrujeme a podáváme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.