Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g pórku
  • 1 palice česneku
  • 1 menší citron
  • 300 g máslových fazolí z konzervy (scezených)
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 25 g másla
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 4 vrchní kuřecí stehna (4× cca 220 g)
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 185⁠–⁠190 °C a připravte si pekáč o rozměrech 25 cm × 30 cm.
  • 2Pórek nakrájejte na válečky o délce 2 cm. Palici česneku rozkrojte na půl. Citron nakrájejte na plátky. Všechny tři suroviny přemístěte do připraveného pekáče, přidejte máslové fazole z plechovky, 100 ml vody, 2 lžíce oleje, sušený tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Poté si v malém rendlíku na mírném plameni rozpusťte máslo (potrvá to 1⁠–⁠2 minuty). Rozpuštěným máslem a vinným octem následně potřete kuřecí stehna, osolte je, opepřete a položte na suroviny v pekáči. Pekáč dejte do předehřáté trouby a pečte 45⁠–⁠50 minut při 185⁠–⁠190 °C.
  • 3Po uvedené době vyndejte pekáč z trouby a kuřecí stehna přesuňte na talíře. Do zeleninové směsi v pekáči vmíchejte baby špenát, následně obsah pekáče rozdělte na jednotlivé talíře ke stehnům a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY