Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 kuřecí stehna (2× 200 g)
  • 150 ml vody
  • 200 g žluté cibule
  • 250 g předvařené cizrny (scezené)
  • 300 g lilku
  • 5 g čerstvé máty (lze nahradit čerstvou petrželovou natí)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA MARINÁDU

  • 2 stroužky česneku
  • 30 g rajčatového protlaku
  • Šťáva z ½ středního citronu + kůra z ½ středního citronu (nastrouhaná najemno)
  • 1 lžíce medu v tekutém stavu
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu dejte předehřívat na 185⁠–⁠190 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm.
  • 2Nyní si připravte marinádu: Česnek oloupejte, přemístěte do vyšší mixovací nádoby a přidejte rajčatový protlak, šťávu i kůru z citronu, med, uzenou papriku, oregano, sůl a pepř. Následně celý obsah nádoby rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
  • 3Poté si omyjte a osušte kuřecí stehna, každé stehno rozkrojte na dvě poloviny (řez vždy veďte skrze kloub) a všechny kousky masa promíchejte s připravenou marinádou. Do nádoby od marinády poté nalijte 150 ml vody, promíchejte a vodu s marinádou nalijte do připraveného pekáče. Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte do pekáče spolu se scezenou cizrnou. Lilek omyjte, nakrájejte na kostky (1 cm × 1 cm) a také vložte do pekáče. Obsah pekáče osolte, opepřete a promíchejte. Nakonec navrch položte stehna, pekáč vložte do trouby a pečte 45⁠–⁠50 minut při 185⁠–⁠190 °C.
  • 4Mezitím si najemno nasekejte mátu.
  • 5Po uvedené době pekáč vyjměte, hotový pokrm promíchejte s nasekanou mátou, následně ho rozdělte na 4 porce a podávejte.
Tip
Pro výraznější chuť můžete kuře v marinádě nechat alespoň 1 hodinu odležet v lednici.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA MARINÁDU