8 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g mrkve
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 50 ml vody
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g polotučného tvarohu
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Řeřicha
- Pečivo
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 200 °C a připravte si malou zapékací formu (10 cm × 15 cm).
- 2Mrkev i česnek oloupejte a mrkev nakrájejte na menší kousky. Nakrájenou mrkev a oloupaný česnek dejte do připravené zapékací formy, zalijte 1 lžící řepkového či slunečnicového oleje, osolte a promíchejte. Poté vložte formu do trouby a pečte 20 minut při 190–200 °C. Po uvedené době směs podlijte 50 ml vody a pečte dalších 15–20 minut při 190–200 °C.
- 3Po upečení přemístěte celý obsah zapékací formy do mixéru, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a tvaroh a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs dochuťte solí a podávejte.
- 4Pomazánku můžete skladovat v lednici, kde vám vydrží 2–3 dny.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.