• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g syrových brambor (varný typ C)
  • 3 filety z lososa s kůží (3× 150 g)
  • 200 g zelených fazolových lusků (lze použít mražené)
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 1 lžíce sušeného kopru (lze vynechat)
  • Kůra z ½ menšího citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z ½ menšího citronu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 190⁠–⁠195 °C a připravte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
  • 2Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti cca 2 cm × 2 cm. Nakrájené brambory přemístěte do připravené zapékací nádoby, osolte, opepřete, vložte do trouby a pečte 15⁠–⁠20 minut při 190⁠–⁠195 °C.
  • 3Mezitím si připravte česnekové máslo: Česnek oloupejte, najemno nastrouhejte do menší misky a smíchejte s rozpuštěným máslem, sušeným koprem a citronovou kůrou a šťávou. Následně si omyjte lososa, očistěte ho a každý filet osolte a opepřete.
  • 4Jakmile se dopečou brambory, vyjměte zapékací nádobu z trouby a v troubě snižte teplotu na 170⁠–⁠175 °C. Do nádoby k bramborám přidejte fazolové lusky, přilijte polovinu česnekového másla a promíchejte. Poté na zeleninu položte filety lososa, které potřete zbylým máslem. Nádobu vraťte zpět do trouby a pečte 12⁠–⁠14 minut při 170⁠–⁠175 °C. Mezitím si najemno nakrájejte petrželovou nať.
  • 5Po upečení pokrm posypte nakrájenou petrželovou natí, rozdělte na 3 porce a podávejte.
Tip
Na každý filet lososa můžete před servírováním položit plátek citronu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

JEŠTĚ POTŘEBUJETE