3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g syrových brambor (varný typ C)
- 3 filety z lososa s kůží (3× 150 g)
- 200 g zelených fazolových lusků (lze použít mražené)
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla (rozpuštěného)
- 1 lžíce sušeného kopru (lze vynechat)
- Kůra z ½ menšího citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z ½ menšího citronu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
- 2Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti cca 2 cm × 2 cm. Nakrájené brambory přemístěte do připravené zapékací nádoby, osolte, opepřete, vložte do trouby a pečte 15–20 minut při 190–195 °C.
- 3Mezitím si připravte česnekové máslo: Česnek oloupejte, najemno nastrouhejte do menší misky a smíchejte s rozpuštěným máslem, sušeným koprem a citronovou kůrou a šťávou. Následně si omyjte lososa, očistěte ho a každý filet osolte a opepřete.
- 4Jakmile se dopečou brambory, vyjměte zapékací nádobu z trouby a v troubě snižte teplotu na 170–175 °C. Do nádoby k bramborám přidejte fazolové lusky, přilijte polovinu česnekového másla a promíchejte. Poté na zeleninu položte filety lososa, které potřete zbylým máslem. Nádobu vraťte zpět do trouby a pečte 12–14 minut při 170–175 °C. Mezitím si najemno nakrájejte petrželovou nať.
- 5Po upečení pokrm posypte nakrájenou petrželovou natí, rozdělte na 3 porce a podávejte.
Tip
Na každý filet lososa můžete před servírováním položit plátek citronu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.