12 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 150 g kešu oříšků (alespoň 4 hodiny předem namočených ve vodě)
- 100 g sušených datlí (vypeckovaných)
- 50 g jemně mletých neloupaných mandlí (můžete použít i loupané)
- 50 ml kokosového oleje v tekutém stavu
- 1 lžička mleté skořice
SUROVINY NA KRÉM
- 200 g čerstvých borůvek (lze použít i mražené)
- 600 g polotučného tvarohu
- 4 lžíce medu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 100 g želatinového ztužovače
- 100 ml mandlového mléka (můžete nahradit klasickým polotučným)
SUROVINY NA BORŮVKOVOU VRSTVU
- 200 g čerstvých borůvek (můžete použít i mražené)
- 80 ml vody
- 20 g chia semínek
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
- Čerstvá máta na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte dortovou formu (⌀ 25 cm) a vyložte ji potravinovou fólií.
- 2Nyní si připravte korpus: Namočené kešu oříšky sceďte, vložte do mixéru a rozmixujte dohladka se sušenými datlemi, mletými mandlemi, kokosovým olejem a skořicí. Výslednou směs přemístěte do připravené dortové formy a rovnoměrně ji rozprostřete po dně.
- 3Následně si připravte krémovou vrstvu: Mixér, ve kterém jste připravovali korpus, omyjte a poté v něm dohladka rozmixujte 200 g borůvek, tvaroh, med, vanilkový extrakt a želatinový ztužovač. Výslednou směs nalijte do dortové formy na korpus, formu dejte do lednice a nechte alespoň 1 hodinu chladit.
- 4Mezitím si připravte směs na borůvkovou vrstvu: Do vyšší mixovací nádoby dejte 200 g borůvek, 80 ml vody a chia semínka a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- 5Po alespoň 1 hodině chlazení vyndejte z lednice dortovou formu a na krémovou vrstvu naneste rozmixovanou borůvkovou směs. Cheesecake následně vraťte do lednice a nechte chladit alespoň dalších 6 hodin. Po této době ho již můžete podávat.
Tip
Cheesecake můžete navíc ozdobit čerstvými borůvkami a lístky čerstvé máty.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.