1 DRINKYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA BEZÉ PLÁTY
- 6 bílků (cca 240 g mražených bílků)
- 200 g krupicového cukru
- 100 g lískových ořechů
- Špetka soli
- 1 lžička bramborového škrobu
- 130 g hořké čokolády
SUROVINY NA MASCARPONE KRÉM
- 250 g mascarpone
- 300 ml smetany na šlehání
- 50 g hořké čokolády
- 2 lžíce moučkového cukru
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA BEZÉ
- 1Lískové ořechy lehce opražíme na sucho na pánvičce a zbavíme je hnědé slupky (např. třením v utěrce). Trochu prochladlé je pomeleme najemno.
- 2Bílky ušleháme se solí na pevný sníh, postupně k nim přisypáváme krupicový cukr. Do sněhu opatrně vařečkou zamícháme bramborový škrob a pomleté lískové ořechy.
- 3Na dva velké plechy položíme pečicí papír, na každý nakreslíme dva kruhy o průměru cca 20 cm, celkem tedy čtyři. Bílkový sníh rozdělíme na čtyři části. Každou část rozetřeme na jeden kruh. Kruhy nemusí být úplně dokonalé, o to zajímavěji potom bude vypadat výsledek. Pokud se nám na plech vejde pouze jeden kruh, musíme bílkový sníh ušlehat pouze z poloviční dávky a v jedné várce upéct pouze dva pláty. Bílkový sníh totiž nemůže stát dlouho ušlehaný, na další várku si tedy musíme ušlehat nový.
- 4Pečeme v troubě předehřáté na 140°C bez horkovzduchu asi 50 minut.
- 5Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme jí všechny čtyři upečené pláty. Vložíme do ledničky vychladit. Během chlazení si připravíme krém.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.