4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 350 g červené čočky
- 4 ks šalotky
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička chilli kayanne nebo silnější dle chuti
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička černuchy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky kari koření
- 100 ml zeleninového vývaru
- 400 ml kokosového krému
- Hrst čerstvého koriandru
- Indický naan jako příloha
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na pánvi rozehřejeme kokosový olej, dozlatova orestujeme najemno nakrájenou šalotku a česnek nakrájený na plátky. Přidáme koření a necháme společně rozvonět. Přimícháme propláchnutou červenou čočku, zalijeme vývarem a vaříme na velmi mírném plamenu. Jakmile nezbude žádný vývar, zalijeme kokosovým krémem a dále vaříme. Celková doba vaření čočky (včetně vývaru) bude 15 - 20 minut.
- 2Nakonec dhal osolíme a vmícháme nasekaný koriandr. Podáváme s indickým naanem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.