Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 350 g červené čočky
  • 4 ks šalotky
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička chilli kayanne nebo silnější dle chuti
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička černuchy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky kari koření
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml kokosového krému
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Indický naan jako příloha

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na pánvi rozehřejeme kokosový olej, dozlatova orestujeme najemno nakrájenou šalotku a česnek nakrájený na plátky. Přidáme koření a necháme společně rozvonět. Přimícháme propláchnutou červenou čočku, zalijeme vývarem a vaříme na velmi mírném plamenu. Jakmile nezbude žádný vývar, zalijeme kokosovým krémem a dále vaříme. Celková doba vaření čočky (včetně vývaru) bude 15 - 20 minut.
  • 2Nakonec dhal osolíme a vmícháme nasekaný koriandr. Podáváme s indickým naanem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY