4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 velké rajče (cca 150 g)
- 1 malá cuketa (cca 150 g)
- 1 střední červená cibule (cca 70 g)
- 1 střední žlutá cibule (cca 70 g)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 l zeleninového vývaru (nebo vody s kvalitním zeleninovým bujonem)
- 120 g menších celozrnných pšeničných těstovin (libovolného druhu) v suchém stavu
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu (cca 50 g)
- Šťáva z ½ menšího citronu
- 80 g strouhaného parmazánu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte zeleninu: Rajče a cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0,5 cm). Obě cibule oloupejte a nakrájejte na menší měsíčky. Česnek oloupejte a prolisujte.
- 2Nyní si ve větším hrnci na středním plameni rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte nakrájenou žlutou cibuli a opékejte 2–3 minuty. Poté přidejte prolisovaný česnek a nakrájenou cuketu a vše opékejte další 1–2 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přilijte zeleninový vývar, plamen zvyšte na silný a obsah hrnce přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, přisypte do hrnce těstoviny, nakrájenou červenou cibuli a rajče, snižte plamen na střední a vařte, dokud těstoviny nebudou měkké (zhruba 8–12 minut).
- 3Jakmile se těstoviny uvaří, přidejte do hrnce baby špenát a směs za stálého míchání ještě 1–2 minuty zahřívejte na středním plameni. Poté hrnec odstavte z plamene a polévku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
- 4Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a každou porci před podáváním posypte strouhaným parmazánem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.