12 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 malá mrkev (cca 50 g)
- 1 malá cuketa (cca 120 g)
- 30 g čerstvého baby špenátu
- 80 g jablečného pyré
- 50 g medu v tekutém stavu
- 50 g medu v tekutém stavu 1 vejce velikosti M
- 120 g celozrnné pšeničné mouky hladké
- 40 g ovesných vloček jemných
- 30 g holandského kakaa
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 50 g hořké čokolády (70%)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.
- 2Mrkev oloupejte, cuketu omyjte a obojí najemno nastrouhejte do větší mísy. Baby špenát propláchněte pod studenou vodou, nakrájejte najemno a přidejte do mísy společně s jablečným pyré, medem a 1 vejcem. Obsah mísy promíchejte, přidejte pšeničnou mouku, ovesné vločky, holandské kakao, prášek do pečiva a skořici a ze směsi vypracujte hladké těsto. Nakonec si nahrubo nasekejte čokoládu a přimíchejte ji do těsta v míse.
- 3Z hotového těsta vytvarujte na vyloženém plechu 12 koleček. Poté kolečka stlačte dlaní na výšku max. 1 cm, plech vložte do trouby a pečte 10–15 minut při 175–180 °C.
- 4Hotové sušenky nechte po upečení chvíli chladnout a poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.