• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA RÝŽI

  • 200 g sushi rýže
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžička soli

SUROVINY NA LOSOSA

  • 200 g lososa
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek

SUROVINY NA MARINOVANÉ MANGO

  • 1 větší mango
  • 1 mučenka
  • 1 chilli paprička

SUROVINY NA MARINOVANOU OKURKU

  • 1 salátová okurka
  • 80 ml rýžového octa
  • 1 lžíce chilli oleje
  • ½ lžíce krupicového cukru

DOPLŇKOVÉ SUROVINY

  • Ředkvičky
  • Jarní cibulka
  • Sojové fazolky Edamame
  • Makadamové ořechy
  • Mořské řasy Wakame
  • Čerstvý koriandr
  • Čerstvá thajská bazalka
  • Limetka
  • Nakládaná červená cibule
  • Výhonky ředvičky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rýži dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou. Dejte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody, lehce osolte a přiveďte k varu. Poté ji promíchejte a plamen ztlumte na minimum. Vařte zhruba 15 - 20 minut. Všechna tekutina by se měla do rýže vstřebat. Uvařenou rýži nakonec dochuťte octem a trochou cukru.
  • 2Lososa zbavte kůže a nakrájejte na rovnoměrné zhruba 1,5 cm velké kousky. Dejte je do mísy, přilijte všechny tekuté suroviny a promíchejte. Sezamová semínka opražte nasucho na pánvi a také přidejte do mísy s lososem. Znovu promíchejte a dejte do lednice odpočívat na minimálně 20 minut.
  • 3Mango oloupejte a ideálně pomocí mandolíny nakrájejte na tenké plátky. Poté plátky nakrájejte na tenké proužky a dejte do mísy. Přidejte vnitřek mučenky a nadrobno nasekanou chilli papričku. Vše dobře promíchejte.
  • 4Okurku podélně nakrájejte na co nejtenčí plátky. Pomoci si můžete opět mandolínou. V míse smíchejte ocet, cukr a chilli olej. Plátky okurky vyskládejte do nálevu a nechte marinovat asi 15 - 20 minut.
  • 5Edamame fazolky povařte zhruba 1 minutu ve vroucí vodě, zceďte a lehce osolte.
  • 6Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a jarní cibulku na tenké proužky.
  • 72 lžíce sušených Wakame řas zalijte vroucí vodou a nechte nabobtnat.
  • 8Makadamové ořechy nasekejte nadrobno.
  • 9Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí proužky. Dejte do misky, zalijte rýžovým octem, přidejte špetku cukru, promíchejte a nechte marinovat alespoň 30 minut. Ideálně přes noc. Během marinování získá cibule krásnou růžovou barvu.
Tip
Do středu talíře dejte marinované kousky lososa a všechny ostatní složky postupně vyskládejte kolem.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY NA RÝŽI

SUROVINY NA LOSOSA

SUROVINY NA MARINOVANÉ MANGO

SUROVINY NA MARINOVANOU OKURKU

DOPLŇKOVÉ SUROVINY