Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 700 g hovězí roštěné
- 250 g žampionů
- 1 žlutá cibule
- 100 g másla
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 ml vývaru
- 500 g těstovin Tagliatelle
- Sůl
- Čerstvě mletý čený pepř
- 1 hrst hladkolisté petržele
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na pánvi rozpálíme 2 polévkové lžíce másla na středním ohni. Přidáme hovězí maso nakrájené na tenké, cca pěticentimetrové plátky a osmažíme ho, dokud není krásně hnědé ze všech stran. Mezitím osolíme a opepříme podle chuti. Poté maso vyndáme z pánve a dáme stranou.
- 2Na zbývajícím másle na stejné pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme plátky žampionů a pokračujeme smažením, dokud nezačnou měknout.
- 3Vložíme maso zpět do pánve a přidáme rajčatový protlak a dijonskou hořčici. Dobře promícháme. Přilijeme vývar a pod pokličkou necháme dusit na mírném plameni cca 30 minut.
- 4Zakysanou smetanu smícháme s moukou a nakonec přidáme k masové směsi. Poté společně povaříme 3 minuty. Přidáme nasekanou petržel a případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými Tagliatelle.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.