4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 15 g másla
- 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- 600 ml zeleninového vývaru
- 160 g cizrny v suchém stavu
- 100 g žluté cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Před začátkem vaření alespoň na 3–4 hodiny namočte cizrnu do studené vody. Jakmile bude měkká, sceďte ji. Poté si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Dále si oloupejte stroužky česneku.
- 2Nyní si ve středně velkém hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, nasypte do hrnce scezenou cizrnu a nakrájenou cibuli a opékejte je 3–4 minuty na středním plameni za občasného promíchání. Následně do hrnce přidejte oloupaný česnek, kari koření, mletou papriku, římský kmín a máslo a vše opékejte další 1–2 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte zeleninový vývar, sůl a pepř a celou směs vařte 13–14 minut na středním plameni.
- 3Po uvedené době vypněte plamen, přilijte do hrnce smetanu a obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
- 4Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Tip
Hotovou polévku můžete zakápnout olivovým olejem a ozdobit řeřichou.
*Suchou cizrnu můžete nahradit 2 plechovkami předvařené cizrny (2× 400 g). Cizrnu z plechovky sceďte, propláchněte pod tekoucí vodou a použijte v receptu stejně jako již namočenou cizrnu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.