Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 15 g másla
  • 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 160 g cizrny v suchém stavu
  • 100 g žluté cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Před začátkem vaření alespoň na 3⁠–⁠4 hodiny namočte cizrnu do studené vody. Jakmile bude měkká, sceďte ji. Poté si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Dále si oloupejte stroužky česneku.
  • 2Nyní si ve středně velkém hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, nasypte do hrnce scezenou cizrnu a nakrájenou cibuli a opékejte je 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni za občasného promíchání. Následně do hrnce přidejte oloupaný česnek, kari koření, mletou papriku, římský kmín a máslo a vše opékejte další 1⁠–⁠2 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte zeleninový vývar, sůl a pepř a celou směs vařte 13⁠–⁠14 minut na středním plameni.
  • 3Po uvedené době vypněte plamen, přilijte do hrnce smetanu a obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
  • 4Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Tip
Hotovou polévku můžete zakápnout olivovým olejem a ozdobit řeřichou. *Suchou cizrnu můžete nahradit 2 plechovkami předvařené cizrny (2× 400 g). Cizrnu z plechovky sceďte, propláchněte pod tekoucí vodou a použijte v receptu stejně jako již namočenou cizrnu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY