Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 1 střední žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 4 vejce
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 50 g parmazánu
- ½ lžičky chilli vloček
Ingredience k TIPU
- Chléb
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
- 2Ve větší pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 2–3 minuty na středním plameni.
- 3Do pánve přidejte prolisovaný česnek a vše opékejte dalších 30–60 sekund.
- 4Do pánve přilijte rajčata z plechovky, promíchejte, snižte plamen na mírný a celou směs nechte 8–10 minut probublávat.
- 5Provařenou směs dochuťte solí a pepřem. Následně v ní vytvořte 4 důlky a do každého vyklepněte 1 vejce, které osolte a opepřete. Poté pánev přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 5–7 minut na mírném plameni.
- 6Mezitím si najemno nakrájejte bazalku.
- 7Až se dovaří směs v pánvi a vejce budou hotová, posypte obsah pánve nastrouhaným parmazánem, pánev opět přiklopte pokličkou a zahřívejte ještě 30–60 sekund na mírném plameni, aby se parmazán rozpustil.
- 8Pánev odstavte z plamene a hotovou směs posypte nakrájenou bazalkou a chilli vločkami. Poté ji rozdělte na 2 porce a ihned podávejte.
Tip
Podávejte s opečeným chlebem.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.