Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

12 PorceDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 300 g pšeničné mouky hladké
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 100 g cukru krystal
  • 8 g vanilkového cukru krystal
  • 100 g jemně mletého máku
  • 120 ml slunečnicového oleje
  • 450 ml polotučného mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce jahodové marmelády

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu dejte předehřát na 170⁠–⁠175 °C, připravte si plech o velikosti 27 cm × 30 cm a vyložte ho pečicím papírem.
  • 2Vezměte si větší mísu, vložte do ní hladkou mouku, kypřicí prášek, bílý cukr krystal, vanilkový cukr a mletý mák a promíchejte.
  • 3Do vzniklé směsi přidejte slunečnicový olej, mléko, vejce a jahodovou marmeládu a vypracujte řidší těsto.
  • 4Hotové těsto nalijte na vyložený plech a důkladně ho rozetřete. Plech následně vložte do trouby a pečte 30⁠–⁠33 minut na 170⁠–⁠175 °C.
  • 5Plech vyjměte z trouby a makovník nechte alespoň 30 minut chladnout na plechu na pracovní ploše.
  • 6Po vychladnutí makovník z plechu vyjměte, nakrájejte na 12 kousků a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience