12 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 300 g pšeničné mouky hladké
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- 100 g cukru krystal
- 8 g vanilkového cukru krystal
- 100 g jemně mletého máku
- 120 ml slunečnicového oleje
- 450 ml polotučného mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce jahodové marmelády
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 170–175 °C, připravte si plech o velikosti 27 cm × 30 cm a vyložte ho pečicím papírem.
- 2Vezměte si větší mísu, vložte do ní hladkou mouku, kypřicí prášek, bílý cukr krystal, vanilkový cukr a mletý mák a promíchejte.
- 3Do vzniklé směsi přidejte slunečnicový olej, mléko, vejce a jahodovou marmeládu a vypracujte řidší těsto.
- 4Hotové těsto nalijte na vyložený plech a důkladně ho rozetřete. Plech následně vložte do trouby a pečte 30–33 minut na 170–175 °C.
- 5Plech vyjměte z trouby a makovník nechte alespoň 30 minut chladnout na plechu na pracovní ploše.
- 6Po vychladnutí makovník z plechu vyjměte, nakrájejte na 12 kousků a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.