Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4x rozválené listové těsto (300 g)
- 4 ks hermelínu (90 g)
- 4 velké červené cibule
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 dcl červeného vinného octa
- 10 kuliček nového koření
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 vejce
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na rozehřátém másle orestujeme, poté přidáme koření, rozmarýn, cukr a vinný ocet. Stáhneme plamen a necháme redukovat cca hodinu, dokud nebude cibule měkká a tekutina konzistence medu. Pokud bude potřeba, podlijeme ještě vinným octem, případně vodou. Jakmile bude chutney hotové, vyndáme kuličky nového koření a zdřevnatělé stonky rozmarýnu.
- 2 Z každého listového těsta dokulata odkrojíme rohy. Nemusí vzniknout přesné kolo, jen poupravíme tvar. Na každé těsto dáme část cibulového chutney, na které položíme hermelín. Těsto přeložíme na hermelín a prsty upravíme a zahradíme, aby vznikla koule. Poté převážeme 4 provázky tak, aby bylo těsto opticky rozděleno na 8 částí. Potřeme osoleným rozšlehaným vejcem.
- 3Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů – dolní horní ohřev. Pečeme 30 minut dozlatova. Poté provázky odstřihneme. Místo stopky zapíchneme dřevnatý stonek rozmarýnu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.