Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

10 PorcíDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 250 g karamelizovaných sušenek
  • 130 g másla
  • 900 g smetanového sýra
  • 4 vejce
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 g cukru krystal
  • 8 g vanilkového cukru

Na polevu

  • 100 g cukru krystal
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • ¼ lžičky soli

Ingredience k TIPU

  • Karamelová poleva

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu dejte předehřát na 160 °C, připravte si dortovou formu (⌀ 25 cm) a její dno vyložte pečicím papírem.
  • 2Sušenky rozmixujte v mixéru nebo vložte do sáčku a paličkou rozdrťte najemno. Rozdrcené sušenky smíchejte v míse s máslem pokojové teploty a vzniklou směs natlačte ve stejnoměrně silné vrstvě do vyložené dortové formy tak, aby pokryla celé její dno i okraje. Následně sušenkovou směs pečlivě upěchujte skleničkou s rovným dnem.
  • 3Ve větší míse vyšlehejte ručním šlehačem smetanový sýr (zabere to 60⁠–⁠90 sekund). Do vyšlehaného sýra za stálého míchání postupně přimíchejte 4 vejce, poté přidejte zakysanou smetanu, bílý a vanilkový cukr a celou směs šlehejte šlehačem ještě pár sekund. Vzniklou směs nalijte do formy na sušenkovou vrstvu, formu dejte do trouby a pečte 85⁠–⁠95 minut při 160 °C.
  • 4Po upečení nechte cheesecake 2 hodiny chladnout uvnitř otevřené trouby. Následně ho z trouby vyjměte a nechte chladnout další 1⁠–⁠2 hodiny na pokojovou teplotu.
  • 5Mezitím připravte karamelovou polevu. Do středně velké pánve nasypte 100 g cukru a na mírném až středním plameni ho zahřívejte 4⁠–⁠6 minut, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje. Cukr v pánvi nemíchejte, jen hlídejte, aby se nespálil. Mezitím nalijte do menšího rendlíku 100 ml smetany ke šlehání a 1⁠–⁠2 minuty zahřívejte na středním plameni. Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte k němu do pánve zahřátou smetanu a ze směsi vymíchejte hladký karamel. Do karamelu přidejte 2 lžíce másla a celou směs míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Poté směs vařte na mírném plameni další 1⁠–⁠2 minuty. Následně pánev odstavte, přimíchejte do ní ¼ lžičky soli a směs nechte alespoň 10⁠–⁠15 minut chladnout.
  • 6Vychladlý cheesecake polijte karamelovou polevou a podávejte.
Tip
Místo přípravy domácí polevy můžete koupit hotové dulce de leche. Pokud polevu nechcete dělat vůbec, navyšte množství cukru v cheesecaku o 50 g.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Na polevu

Ingredience k TIPU