4 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Na stripsy
- 500 g kuřecích prsou
- 50 g bílého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky sušené bazalky
- ½ lžičky sušeného oregana
- 150 g kukuřičných lupínků
- Špetka soli
- Pepř
Na coleslaw
- 500 g bílého hlávkového zelí
- 1 malá žlutá cibule
- 2 střední mrkve
- 50 g majonézy
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička bílého cukru krystal
- Špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Kuřecí prsa omyjte, očistěte a osušte. Poté je nakrájejte na delší, silnější proužky, dejte je do středně velké mísy a smíchejte s 50 g jogurtu, 1 lžící citronové šťávy, mletou paprikou, sušeným česnekem, bazalkou, oreganem, solí a pepřem. Mísu s takto ochuceným masem nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
- 2Mezitím si připravte coleslaw: Zelí omyjte, cibuli oloupejte a obojí nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Nakrájené zelí, cibuli i nastrouhanou mrkev vložte do větší mísy, osolte, promíchejte a vzniklou směs nechte 5 minut odležet. Poté do ní přidejte majonézu, 100 g jogurtu, dijonskou hořčici, 2 lžíce citronové šťávy a cukr, opět promíchejte a mísu s hotovým coleslawem dejte zatím do lednice.
- 3Po 30 minutách chlazení ochuceného masa vyndejte mísu s ním z lednice, předehřejte troubu na 190 °C a nachystejte si plech, který vyložte pečicím papírem.
- 4Kukuřičné lupínky najemno nadrťte v mixéru anebo rozdrťte pomocí válečku v uzavřeném sáčku. Nadrcené lupínky nasypte do hlubšího talíře a postupně v nich obalujte jednotlivé kousky masa. Obalené maso pokládejte na vyložený plech.
- 5Až obalíte všechny kousky masa, dejte plech do trouby a maso pečte dozlatova 20–25 minut při 180–190 °C.
- 6Upečené stripsy rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s připraveným coleslawem.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.