Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Na stripsy

  • 500 g kuřecích prsou
  • 50 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • 150 g kukuřičných lupínků
  • Špetka soli
  • Pepř

Na coleslaw

  • 500 g bílého hlávkového zelí
  • 1 malá žlutá cibule
  • 2 střední mrkve
  • 50 g majonézy
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička bílého cukru krystal
  • Špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Kuřecí prsa omyjte, očistěte a osušte. Poté je nakrájejte na delší, silnější proužky, dejte je do středně velké mísy a smíchejte s 50 g jogurtu, 1 lžící citronové šťávy, mletou paprikou, sušeným česnekem, bazalkou, oreganem, solí a pepřem. Mísu s takto ochuceným masem nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
  • 2Mezitím si připravte coleslaw: Zelí omyjte, cibuli oloupejte a obojí nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Nakrájené zelí, cibuli i nastrouhanou mrkev vložte do větší mísy, osolte, promíchejte a vzniklou směs nechte 5 minut odležet. Poté do ní přidejte majonézu, 100 g jogurtu, dijonskou hořčici, 2 lžíce citronové šťávy a cukr, opět promíchejte a mísu s hotovým coleslawem dejte zatím do lednice.
  • 3Po 30 minutách chlazení ochuceného masa vyndejte mísu s ním z lednice, předehřejte troubu na 190 °C a nachystejte si plech, který vyložte pečicím papírem.
  • 4Kukuřičné lupínky najemno nadrťte v mixéru anebo rozdrťte pomocí válečku v uzavřeném sáčku. Nadrcené lupínky nasypte do hlubšího talíře a postupně v nich obalujte jednotlivé kousky masa. Obalené maso pokládejte na vyložený plech.
  • 5Až obalíte všechny kousky masa, dejte plech do trouby a maso pečte dozlatova 20⁠–⁠25 minut při 180⁠–⁠190 °C.
  • 6Upečené stripsy rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s připraveným coleslawem.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Na stripsy

Na coleslaw