6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g na čtverce nakrájené dýně Hokkaido
- 90 g kokosové mouky
- 3 vejce velikosti M
- 65 g medu
- 150 g čerstvých ostružin
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého muškátového květu
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- cca 1 dcl jablečného džusu
- Papírové košíčky na muffiny
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu si předehřejeme na 180 stupňů – dolní a horní ohřev. Dýni dáme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme skořicí, muškátovým květem a vanilkovým cukrem. Podlijeme 0,5 dcl jablečného džusu a pečeme do změknutí cca 20 – 25 minut.
- 2Jakmile bude dýně hotová, rozmixujeme ji společně s kokosovou moukou, práškem do pečiva, vejci a medem. Podle potřeby těsto naředíme jablečným džusem. Konzistence těsta musí být trochu hustější, ne řídká.
- 3Naplníme papírové košíčky do 3/4, do každého muffinu dáme několik ostružin a pečeme cca 40 minut. Zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí. Místo cukru posypeme kokosovou moukou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.