2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 4 g Dashi no moto
- 80 g shii-take
- 1 mrkev
- ¼ póru
- 100 g Enoki hub
- 10 g sušené řasy Wakame
- 50 g mražených edamame fazolí
- 2 lžíce miso shiro (světlé)
- 100 g hedvábného tofu
- zelená část jarní cibulky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Zeleninu omyjeme. Pórek nakrájíme na silnější kolečka, mrkev na nudličky. Tofu nakrájíme na kostky.
- 2Do hrnce dáme vařit 500 ml vody a přidáme koření dahsi. Promícháme a ve vzniklém vývaru blanšírujeme postupně zeleninu. Houby shiitake 10 minut, mrkev 3 minuty, pór 3 minuty, edamame 3 minuty, sušenou řasu wakame 3 minuty. Houby enoki 1 minutu, případně se nemusí vůbec tepelně upravovat. Je možné blanšírovat každou zeleninu zvlášť, nebo postupně po uplynutí času vkládat do vývaru a dovařit vše společně.
- 3Následně vývar scedíme a odstavíme z žáru. Přidáme miso pastu a dobře promícháme a již nevaříme.
- 4Do polévkové misky vložíme tofu, zeleninu a zalijeme vývarem. Posypeme jarní cibulkou a můžeme podávat.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!