4 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 2 kg vepřových masitých žeber na gril
- ½ hrnku třtinového cukru
- ½ hrnku červeného vinného octa
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička uzené červené mleté papriky
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžice mletého kmínu
- Cayennské chilli
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 svazky jarní cibulky
- 500 g baby brambor
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na nepřilnavé pánvi pozvolna roztavíme cukr. Přilijeme vinný ocet a promícháme. Přidáme drcený česnek, oregano, kmín, nasekané chilli a uzenou papriku. Osolíme a opepříme. Na mírném plamenu necháme zredukovat na polovinu.
- 2Žebírka opereme a potřeme marinádou. 1/3 marinády si necháme na potírání při grilování. Žebírka zabalíme do neprodyšného sáčku necháme marinovat několik hodin v lednici, nejlépe přes noc. Poté grilujeme 2-2,5 hodiny dle výšky masa a velmi slabém plamenu 130-150 stupňů. V průběhu žebírka otáčíme a potíráme marinádou.
- 3Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na 200 stupňů a na gril přidáme jarní cibulku, kterou zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- 4Brambory nejprve 10 minut vcelku uvaříme a poté také na posledních 10 minut přidáme na gril a orestujeme.
- 5Žebírka podáváme s grilovanou jarní cibulkou a baby bramborami.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.