Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 2 kg vepřových masitých žeber na gril
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ½ hrnku červeného vinného octa
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička uzené červené mleté papriky
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžice mletého kmínu
  • Cayennské chilli
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 2 svazky jarní cibulky
  • 500 g baby brambor

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na nepřilnavé pánvi pozvolna roztavíme cukr. Přilijeme vinný ocet a promícháme. Přidáme drcený česnek, oregano, kmín, nasekané chilli a uzenou papriku. Osolíme a opepříme. Na mírném plamenu necháme zredukovat na polovinu.
  • 2Žebírka opereme a potřeme marinádou. 1/3 marinády si necháme na potírání při grilování. Žebírka zabalíme do neprodyšného sáčku necháme marinovat několik hodin v lednici, nejlépe přes noc. Poté grilujeme 2-2,5 hodiny dle výšky masa a velmi slabém plamenu 130-150 stupňů. V průběhu žebírka otáčíme a potíráme marinádou.
  • 3Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na 200 stupňů a na gril přidáme jarní cibulku, kterou zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • 4Brambory nejprve 10 minut vcelku uvaříme a poté také na posledních 10 minut přidáme na gril a orestujeme.
  • 5Žebírka podáváme s grilovanou jarní cibulkou a baby bramborami.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY