2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 filety z lososa s kůží (2× cca 150 g)
- 1 menší stroužek česneku
- 50 g čerstvé petrželové natě
- 1 lžíce čerstvého kopru (můžete nahradit sušeným)
- Kůra z 1 většího citronu (nastrouhaná najemno)
- Šťáva z 1 většího citronu
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- ½ lžíce medu v tekutém stavu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného oregana
- 50 ml vody
- Sůl
- 0
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 200-205 °C a připravte si plech o rozměrech minimálně 30 cm × 30 cm a vyložte ho pečícím papírem.
- 2Poté si připravte filety z lososa: Omyjte je, osušte, potřete řepkovým nebo slunečnicovým olejem, osolte, opepřete, pokapejte medem a položte na připravený plech. Plech následně vložte do předehřáté trouby a pečte podle tloušťky filetů 10-11 minut při 200-205 °C.
- 3Mezitím si připravte omáčku: Česnek oloupejte, vložte do vyšší mixovací nádoby a přidejte k němu petrželovou nať, kopr, citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř, olivový olej, sušené oregano a 50 ml vody. Poté celý obsah nádoby rozmixujte tyčovým mixérem a vzniklou omáčku nechte zatím stát v pokojové teplotě.
- 4Až se dopeče losos, rozdělte filety na 2 porce a podávejte s připravenou omáčkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová