2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g uvařené bílé jasmínové rýže (nebo libovolné jiné)
- 1 střední mrkev (cca 70 g)
- 1 střední žlutá cibule (cca 80 g)
- 3 stroužky česneku
- 30 g pórku (můžete nahradit 30 g jarní cibulky nebo mraženého hrášku)
- 40 g mraženého hrášku (nebo čerstvého)
- 2 lžíce řepkového oleje (cca 30 g)
- 2 vejce velikosti M
- 2 lžíce sójové omáčky (cca 30 g)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si oloupejte mrkev a nakrájejte ji na menší kostičky přibližně o velikosti hrášku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na hrubo. Pórek nakrájejte na jemno.
- 2Nyní si vezměte větší nepřilnavou pánev a na silném plameni v ní rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje. Následně do pánev vložte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a vše opékejte 60 – 90 sekund na silném plameni. Ihned poté do pánev přidejte rýži a vše opékejte dalších 8 – 10 minut na středním až silném plameni. Plamen v průběhu opékání upravujte tak, aby se rýže opekla téměř do křupava, ale zároveň se nepřipálila.
- 3Následně do pánev přidejte nakrájenou mrkev, nakrájený pórek a hrášek, vše opékejte ještě 1 minutu na silném plameni a poté směs nahrajte na stranu. Na volnou polovinu pánev nalijte 1 lžíci řepkového oleje, do oleje vyklepněte obě vejce a přilijte 1 lžíci sójové omáčky. Vejce se sójovou omáčkou promíchejte a opékejte na silném plameni 2 – 3 minuty, dokud vejce nebudou téměř suchá. Hotová vejce následně smíchejte se zbytkem směsi v pánvi, přidejte 1 lžíci sójové omáčky a vše opékejte další 1 – 2 minuty na silném plameni.
- 4Poté pánev sundejte z plamen, smaženou rýži dochutíte solí a pepřem a ihned podávejte.
Tip
Smaženou rýži podávejte posypanou bílým sezamem, mletým chilli a čerstvou petrželovou natí.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová