• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naše služby se před Vánoci vyšplhal do nebeských výšin, a proto pro dnešek už nemáme žádná volná doručovací okna. Moc nás to mrzí.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

6 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 ml polotučného mléka (lze nahradit libovolným rostlinným)
  • 20 g másla (rozpuštěného)
  • 3 vejce velikosti M
  • 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 50 g medu v tekutém stavu
  • 1 lžička citronové kůry (nastrouhané na jemno)
  • 120 g mraženého lesního ovoce (lze nahradit čerstvým)
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si ve středně velké míse smíchejte špaldovou mouku, rozpuštěné máslo, med, mléko, vejce, citronovou kůru a špetku soli. Výsledné těsto by mělo mít hladkou konzistenci podobnou těstu na palačinky. Mísu s těstem dejte zhruba na 30-45 minut odležet do lednice.
  • 2Přibližně 10 minut před vyndáním těsta z lednice dejte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si 6 menších zapékacích forem o objemu cca 150 ml.
  • 3Po uplynuté době vyndejte odleželé těsto z lednice a do připravených forem rovnoměrně rozdělte lesní ovoce, které následně zalijte těstem. Naplněné formy vložte do předehřáté trouby a těsto pečte 30-35 minut při 170-180 °C.
  • 4Hotové koláče vyndejte z trouby a ještě teplé je podávejte.
Tip
Namísto lesního ovoce můžete použít jakékoliv jiné ovoce – pouze ho nejdříve nakrájejte na malé kostičky. Poznámka: Tento koláč lze upéct i v jedné větší formě (s průměrem cca 25 cm) a až po upečení ho rozdělit na jednotlivé porce.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY