Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 menší banány

SUROVINY NA PUDINKOVOU VRSTVU

  • 400 ml polotučného mléka
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 30 g vanilkového pudinku v prášku (nebo 30 g kukuřičného škrobu)
  • 40 g třtinového cukru krystal

SUROVINY NA VLOČKOVOU VRSTVU

  • 20 g másla (rozpuštěného)
  • 15 g medu v tekutém stavu
  • 60 g ovesných vloček celých
  • ¼ lžičky mleté skořice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte pudinkovou vrstvu: V menším hrnci smíchejte mléko, pudinkový prášek a třtinový cukr a vzniklou směs za stálého míchání zahřívejte 2-3 minuty na středním plameni do zhoustnutí. Poté hrnec odstavte z plamene a do zhoustlé směsi metličkou přimíchejte tvaroh. Výslednou směs přikryjte potravinovou fólií tak, aby se dotýkala povrchu směsi (zamezíte tak vzniku škraloupu), a hrnec s pudinkem dejte na 30-60 minut chladit do lednice.
  • 2Mezitím si oloupejte banány a nakrájejte je na cca 4 mm silná kolečka. Následně si v misce smíchejte všechny ingredience na vločkovou vrstvu a vzniklou směs rozdělte do 2 stejně velkých sklenic (každá by měla mít objem cca 250 ml).
  • 3Vychlazený pudink vyndejte z lednice, odstraňte potravinovou fólii a pudink vyšlehejte metličkou. Polovinu celkového množství pudinku následně rozdělte do sklenic na vločkovou vrstvu a na vzniklou vrstvu pudinku rozdělte polovinu celkového množství nakrájeného banánu. Poté do sklenic na banánovou vrstvu rozdělte zbývající polovinu pudinku a na vrch pak rozdělte zbytek nakrájeného banánu.
  • 4Naplněné sklenice dejte ideálně alespoň na 30 minut chladit do lednice, parfait ale můžete podávat i rovnou.
Tip
Parfait můžete před podáváním posypat trochou skořice.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

SUROVINY NA PUDINKOVOU VRSTVU

SUROVINY NA VLOČKOVOU VRSTVU