2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 menší banány
SUROVINY NA PUDINKOVOU VRSTVU
- 400 ml polotučného mléka
- 250 g polotučného tvarohu
- 30 g vanilkového pudinku v prášku (nebo 30 g kukuřičného škrobu)
- 40 g třtinového cukru krystal
SUROVINY NA VLOČKOVOU VRSTVU
- 20 g másla (rozpuštěného)
- 15 g medu v tekutém stavu
- 60 g ovesných vloček celých
- ¼ lžičky mleté skořice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte pudinkovou vrstvu: V menším hrnci smíchejte mléko, pudinkový prášek a třtinový cukr a vzniklou směs za stálého míchání zahřívejte 2-3 minuty na středním plameni do zhoustnutí. Poté hrnec odstavte z plamene a do zhoustlé směsi metličkou přimíchejte tvaroh. Výslednou směs přikryjte potravinovou fólií tak, aby se dotýkala povrchu směsi (zamezíte tak vzniku škraloupu), a hrnec s pudinkem dejte na 30-60 minut chladit do lednice.
- 2Mezitím si oloupejte banány a nakrájejte je na cca 4 mm silná kolečka. Následně si v misce smíchejte všechny ingredience na vločkovou vrstvu a vzniklou směs rozdělte do 2 stejně velkých sklenic (každá by měla mít objem cca 250 ml).
- 3Vychlazený pudink vyndejte z lednice, odstraňte potravinovou fólii a pudink vyšlehejte metličkou. Polovinu celkového množství pudinku následně rozdělte do sklenic na vločkovou vrstvu a na vzniklou vrstvu pudinku rozdělte polovinu celkového množství nakrájeného banánu. Poté do sklenic na banánovou vrstvu rozdělte zbývající polovinu pudinku a na vrch pak rozdělte zbytek nakrájeného banánu.
- 4Naplněné sklenice dejte ideálně alespoň na 30 minut chladit do lednice, parfait ale můžete podávat i rovnou.
Tip
Parfait můžete před podáváním posypat trochou skořice.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová