2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
- 4 plátky celozrnného nebo kváskového chleba
- 30 g čerstvých (nebo mražených) růžiček brokolice
- 1 stonek jarní cibulky (lze vynechat)
- 50 g eidamu (30 % tuku v sušině)
- 2 lžičky másla (pokojové teploty)
- 50 g zakysané smetany (16 % tuku)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte tuňákovou směs. Eidam nastrouhejte najemno a dejte do větší misky.
- 2Následně si omyjte a najemno nakrájejte brokolici a jarní cibulku a obojí přidejte do misky k eidamu.
- 3Poté do misky přidejte scezeného tuňáka, máslo, zakysanou smetanu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
- 4Nyní začněte rozehřívat kontaktní gril a připravte si sendviče: Na 2 plátky chleba rovnoměrně rozprostřete připravenou tuňákovou směs a obě porce přiklopte zbylými dvěma plátky chleba.
- 5Vzniklé sendviče vložte do předehřátého grilu a pečte 3 – 6 minut dozlatova.
- 6Hotové sendviče ihned podávejte (nejlépe s libovolnou zeleninou).
Tip
Pokud nemáte kontaktní gril, opečte sendviče na pánvi 2 – 3 minuty z každé strany na mírném plameni (opékat můžete buď na sucho, nebo na trošce másla). Jakmile sendviče otočíte na druhou stranu, přiklopte pánev pokličkou, aby se v sendvičích rozpustil sýr.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová