4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 celá kuřecí stehna
- 4 větší brambory varného typu C
- 1 velká červená paprika
- 1 palice česneku
- 2 střední žluté cibule
- 100 g čerstvých (nebo mražených) růžiček brokolice
- 1 menší citron
- Kůra z 1 menšího citronu
- 2 lžíce řepkového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 220 °C a vyložte si pečícím papírem plech. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Nakrájené brambory naskládejte na vyložený plech, zakápněte 1 lžící řepkového oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Plech vložte do trouby a brambory pečte 15 minut při 210 – 220 °C.
- 2Mezitím si smíchejte citronovou kůru, sůl a pepř. Následně rozkrojte každé kuřecí stehno na 2 části (řez vždy veďte skrze kloub – v tomto místě nejdříve stehno nařízněte, poté kloub rukama rozlomte a řez dokončete). Všechny kusy stehna obalte v připravené směsi citronové kůry, soli a pepře.
- 3Poté si ještě nakrájejte zeleninu: Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kusy, palici česneku podélně rozřízněte na půl a papriku omyjte a nakrájejte na větší kostky (cca 2 cm × 2 cm).
- 4Po 15 minutách pečení brambor vyndejte plech z trouby a k bramborám přidejte všechnu nakrájenou zeleninu (obě poloviny palice česneku na plech položte rozříznutou stranou dolů). Následně celou směs osolte a zakápněte 1 lžící řepkového oleje a na vrch rozložte obalené kousky kuřecích stehna. Plech vložte znovu do trouby a vše pečte 30 – 40 minut při 190 – 200 °C.
- 5Po uvedené době na plech přidejte ještě brokolici a vše pečte dalších 10 minut při stejné teplotě jako předtím. V mezičase si rozkrojte citron na čtvrtiny.
- 6Až se celá směs dopeče, vyndejte plech z trouby, vymačkejte ze slupky pečený česnek a promíchejte ho s upečenou zeleninou. Poté směs z plechu rozdělte do 4 talířů, každou porci ozdobte čtvrtinou citronu a podávejte.
Tip
Do směsi můžete přidat i jinou zeleninu – zkuste například mrkev nebo celer.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová