Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 celá kuřecí stehna
  • 4 větší brambory varného typu C
  • 1 velká červená paprika
  • 1 palice česneku
  • 2 střední žluté cibule
  • 100 g čerstvých (nebo mražených) růžiček brokolice
  • 1 menší citron
  • Kůra z 1 menšího citronu
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve předehřejte troubu na 220 °C a vyložte si pečícím papírem plech. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Nakrájené brambory naskládejte na vyložený plech, zakápněte 1 lžící řepkového oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Plech vložte do trouby a brambory pečte 15 minut při 210 – 220 °C.
  • 2Mezitím si smíchejte citronovou kůru, sůl a pepř. Následně rozkrojte každé kuřecí stehno na 2 části (řez vždy veďte skrze kloub – v tomto místě nejdříve stehno nařízněte, poté kloub rukama rozlomte a řez dokončete). Všechny kusy stehna obalte v připravené směsi citronové kůry, soli a pepře.
  • 3Poté si ještě nakrájejte zeleninu: Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kusy, palici česneku podélně rozřízněte na půl a papriku omyjte a nakrájejte na větší kostky (cca 2 cm × 2 cm).
  • 4Po 15 minutách pečení brambor vyndejte plech z trouby a k bramborám přidejte všechnu nakrájenou zeleninu (obě poloviny palice česneku na plech položte rozříznutou stranou dolů). Následně celou směs osolte a zakápněte 1 lžící řepkového oleje a na vrch rozložte obalené kousky kuřecích stehna. Plech vložte znovu do trouby a vše pečte 30 – 40 minut při 190 – 200 °C.
  • 5Po uvedené době na plech přidejte ještě brokolici a vše pečte dalších 10 minut při stejné teplotě jako předtím. V mezičase si rozkrojte citron na čtvrtiny.
  • 6Až se celá směs dopeče, vyndejte plech z trouby, vymačkejte ze slupky pečený česnek a promíchejte ho s upečenou zeleninou. Poté směs z plechu rozdělte do 4 talířů, každou porci ozdobte čtvrtinou citronu a podávejte.
Tip
Do směsi můžete přidat i jinou zeleninu – zkuste například mrkev nebo celer.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY