4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g květáku
- 100 g anglické slaniny
- 100 g balkánského sýra
- 125 g mozzarelly
- 220 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného oregána
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Dejte si předehřívat troubu na 220–225 °C a připravte si středně velkou zapékací nádobu (cca 30 cm x 25 cm).
- 2Anglickou slaninu nakrájejte na malé kostičky a dejte do zapékací nádoby. Tu následně vložte do předehřáté trouby a slaninu nechte při 220–225 °C mírně vyškvařit, což potrvá přibližně 10 minut.
- 3Mezitím si připravte další ingredience: Květák rozeberte na růžičky, balkánský sýr nadrobte a mozzarellu nakrájejte na menší kostky.
- 4Vezměte si větší mísu, dejte do ní růžičky květáku, smíchejte je s nadrobeným balkánským sýrem, kostkami mozzarelly, rajčaty z plechovky, sušeným oreganem a olivovým olejem a vše dochuťte solí a pepřem.
- 5Takto připravený květák vložte do zapékací nádoby k vyškvařené slanině, promíchejte a pečte 16–17 minut při 220–225 °C.
- 6Zapečený květák vyjměte z trouby, rozdělte na 4 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.