• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

5 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 200 ml polotučného mléka
  • 50 g vlašských ořechů
  • 350 g mletého máku
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 g bílého cukru moučka
  • 50 g rozinek
  • 1⁄2 lžičky mleté skořice

SUROVINY NA TĚSTO

  • 600 g bílé pšeničné mouky hladké (+ 40 g na pomoučení pracovní plochy)
  • 300 ml polotučného mléka (teplého)
  • 70 g másla (pokojové teploty)
  • 42 g čerstvého droždí
  • 50 g bílého cukru krystal
  • Sůl

SUROVINY NA POTŘENÍ

  • 1 vejce velikosti M
  • 1 lžíce vody

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte náplň: Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Následně si vezměte středně velký hrnec, nalijte do něj mléko, přisypte mák, vanilkový cukr a bílý moučkový cukr a celou směs za stálého míchání vařte cca 2–4 minuty na středním plameni, dokud nezačne houstnout.
  • 2Jakmile směs začne houstnout, přisypte do hrnce nasekané ořechy, rozinky a skořici a vše za stálého míchání vařte další 2–3 minuty na středním plameni, dokud směs nezhoustne. Poté hrnec odložte stranou.
  • 3Dejte si předehřívat troubu na 170 °C, nachystejte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 4Nyní si připravte těsto: Nachystejte si kuchyňský robot, dejte do něj mouku, mléko, máslo, cukr krystal, droždí a špetku soli, vypracujte hladké těsto a rozdělte ho na 2 stejně velké části.
  • 5Pomoučete si pracovní plochu a jednu část těsta na ní pomocí válečku rozválejte na plát o velikosti cca 30 cm × 40 cm. Na vzniklý plát poté naneste 1⁄2 makové náplně tak, aby 1–2 cm podél jedné z delších stran těsta zůstaly bez náplně, a následně těsto po delší straně srolujte do rolky od namazané až po nenamazanou část. Okraje vzniklého závinu uzavřete a závin přeneste na připravený plech. Stejný postup opakujte s druhou částí těsta a zbytkem makové náplně.
  • 6Vezměte si hrníček, dejte do něj vejce s 1 lžící vody, rozkvrdlejte je a touto směsí potřete oba záviny.
  • 7Záviny vložte do trouby a pečte 30–32 minut při 170–175 °C.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA POTŘENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE