2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 menší kuřecí prsa (2× 150 g)
- 100 g plátků vepřové šunky
- 100 g plátků ementálu
- 60 g bílé pšeničné mouky hladké
- 3 vejce velikosti M
- 80 g strouhanky
- 300 ml slunečnicového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Obě kuřecí prsa omyjte a osušte. Následně každé z nich pomocí paličky na maso rozklepejte na plátek silný cca 0,5 cm a oba plátky osolte a opepřete.
- 2Na jednotlivé plátky masa rozdělte nejprve plátky šunky a poté plátky ementálu. Následně každý plátek masa zabalte do tvaru malého závitku.
- 3Nachystejte si 3 hluboké talíře na obalování. Do prvního talíře dejte hladkou mouku, do druhého talíře vyklepněte vejce, která rozšlehejte vidličkou, a do třetího talíře nasypte strouhanku.
- 4Každý připravený závitek obalte nejprve v mouce, poté ve vaječné směsi, následně ve strouhance a poté ještě jednou ve vaječné směsi a ve strouhance.
- 5Připravte si větší hrnec a na silném plameni v něm rozpalte 300 ml slunečnicového oleje (zabere to zhruba 6 minut). Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, do rozpáleného oleje vložte obalené závitky a pozvolna je smažte přibližně 8–9 minut, dokud nezezlátnou.
- 6Osmažené závitky přemístěte na 1–2 minuty na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej, a poté je ihned podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.