Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g kuřecích prsou
  • 350 g cherry rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 200 g sýru Feta
  • Sušené oregano
  • Sušená bazalka
  • 1 červená cibule
  • 320 g zelených oliv bez pecky (v nálevu)
  • 320 g černých oliv bez pecky (v nálevu)
  • 4 ks pita chleba
  • Šťáva z ½ citrónu
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

SUROVINY NA TZATZIKI

  • 1 salátová okurka
  • 400 g řeckého bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sekaného čerstvého kopru
  • 1 lžíce sekané čerstvé máty
  • Šťávy z ½ citrónu
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Kuřecí prsa opereme. 4 lžíce olivového oleje smícháme s 2 lžícemi sušeného oregana a 2 lžícemi sušené bazalky. Osolíme a opepříme. Směs vetřeme do kuřecího masa a necháme marinovat alespoň 1 hodinu v lednici.
  • 2Na tzatziki nastrouháme okurku nahrubo. Osolíme, aby pustila vodu. Veškerou přebytečnou vodu vymačkáme. Okurku smícháme s jogurtem, citrónovou šťávou, sekanými bylinkami a drceným česnekem. Zakápneme olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit do lednice.
  • 3Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, okurku na kolečka. Smícháme s olivami, rozmačkaným sýrem feta a nakrájenou červenou cibulí. Zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Dochutíme pepřem, sušeným oreganem a bazalkou
  • 4Kuřecí maso vcelku zprudka ugrilujeme na rozpáleném grilu - z každé strany 5-7 minut. Záleží na tloušťce masa. Poté maso nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninou a opraženým pita chlebem ve společné misce.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA TZATZIKI