4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kuřecích prsou
- 350 g cherry rajčat
- 1 salátová okurka
- 200 g sýru Feta
- Sušené oregano
- Sušená bazalka
- 1 červená cibule
- 320 g zelených oliv bez pecky (v nálevu)
- 320 g černých oliv bez pecky (v nálevu)
- 4 ks pita chleba
- Šťáva z ½ citrónu
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
SUROVINY NA TZATZIKI
- 1 salátová okurka
- 400 g řeckého bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sekaného čerstvého kopru
- 1 lžíce sekané čerstvé máty
- Šťávy z ½ citrónu
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí prsa opereme. 4 lžíce olivového oleje smícháme s 2 lžícemi sušeného oregana a 2 lžícemi sušené bazalky. Osolíme a opepříme. Směs vetřeme do kuřecího masa a necháme marinovat alespoň 1 hodinu v lednici.
- 2Na tzatziki nastrouháme okurku nahrubo. Osolíme, aby pustila vodu. Veškerou přebytečnou vodu vymačkáme. Okurku smícháme s jogurtem, citrónovou šťávou, sekanými bylinkami a drceným česnekem. Zakápneme olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit do lednice.
- 3Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, okurku na kolečka. Smícháme s olivami, rozmačkaným sýrem feta a nakrájenou červenou cibulí. Zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Dochutíme pepřem, sušeným oreganem a bazalkou
- 4Kuřecí maso vcelku zprudka ugrilujeme na rozpáleném grilu - z každé strany 5-7 minut. Záleží na tloušťce masa. Poté maso nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninou a opraženým pita chlebem ve společné misce.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.