4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 ks římského salátu (cca 600 g)
- 500 g tygřích očištěných krevet 26/30
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 velké stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce sekané čerstvé pažitky
- Parmezán k podání
- Sůl
- Čerstvě mleté černý pepř
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 2 ks vajec velikosti M
- 100 ml olivového oleje
- 6 ks filátek nakládaných ančoviček v oleji
- 1 lžíce nakládaných kapar
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 lžíce citrónové šťávy
SUROVINY NA KRUTONKY
- 6 ks plátků bílého toustového chleba
- 50 g másla
- 10 lístků čerstvé bazalky
- 2 stroužky česneku
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Máslo necháme např. v mikrovlnné troubě rozpustit. Vmícháme mačkaný česnek, sekanou bazalku a opepříme. Toustový chleba nakrájíme na cca 2 cm kostky. Promícháme s máslovou směsí a dáme péct do trouby na 170 stupňů – cca 10 minut do křupava. V průběhu promícháme.
- 2Vejce dáme vařit na 3 minuty. Poté ihned schladíme ledovou vodou. Oloupeme a vložíme do mixéru. Přidáme olivový olej, ančovičky, kapary, hořčici, parmezán a citrónovou šťávu. Společně vše důkladně promícháme. Poté odložíme do lednice.
- 3Na olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme sekanou papričku. Jakmile česnek zezlátne, přidáme krevety, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Necháme restovat několik minut, dokud nebudou krevety hotové. Poté vmícháme pažitku.
- 4Salát natrháme na menší kousky a smícháme se zálivkou. Podáváme s restovanými krevetami, křupavými krutonky a posypané parmezánem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.