Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 ks římského salátu (cca 600 g)
  • 500 g tygřích očištěných krevet 26/30
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce sekané čerstvé pažitky
  • Parmezán k podání
  • Sůl
  • Čerstvě mleté černý pepř

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 2 ks vajec velikosti M
  • 100 ml olivového oleje
  • 6 ks filátek nakládaných ančoviček v oleji
  • 1 lžíce nakládaných kapar
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce citrónové šťávy

SUROVINY NA KRUTONKY

  • 6 ks plátků bílého toustového chleba
  • 50 g másla
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvě mletý černý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Máslo necháme např. v mikrovlnné troubě rozpustit. Vmícháme mačkaný česnek, sekanou bazalku a opepříme. Toustový chleba nakrájíme na cca 2 cm kostky. Promícháme s máslovou směsí a dáme péct do trouby na 170 stupňů – cca 10 minut do křupava. V průběhu promícháme.
  • 2Vejce dáme vařit na 3 minuty. Poté ihned schladíme ledovou vodou. Oloupeme a vložíme do mixéru. Přidáme olivový olej, ančovičky, kapary, hořčici, parmezán a citrónovou šťávu. Společně vše důkladně promícháme. Poté odložíme do lednice.
  • 3Na olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme sekanou papričku. Jakmile česnek zezlátne, přidáme krevety, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Necháme restovat několik minut, dokud nebudou krevety hotové. Poté vmícháme pažitku.
  • 4Salát natrháme na menší kousky a smícháme se zálivkou. Podáváme s restovanými krevetami, křupavými krutonky a posypané parmezánem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA ZÁLIVKU

SUROVINY NA KRUTONKY