4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g jahod
- 400 ml bílého aromatického vína typu Moscato
- 200 g moučkového cukru a 5 lžiček na posypání
- 4 lžičky vína Marsala
- 8 žloutků
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Jahody očistíme, nakrájíme na osminky, zasypeme 5 lžičkami cukru a promícháme.
- 2Do rendlíku nalijeme vodu a posadíme na něj porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou mísu. Vody musí být tolik, aby se miska vody nedotýkala. Dáme vařit. Jakmile se voda v rendlíku vaří, do misky vlijeme žloutky a víno, přidáme 200 g cukru a vyšleháme je metličkou do pěny. Ke konci šlehání přidáme Marsalu.
- 3Misku s vyšlehanou pěnou sejmeme z rendlíku a pěnu ještě krátce prošleháme.
- 4Do talíře položíme kulaté tvořítko a naplníme ho částí proslazených jahod. Okolo nalijeme sabayon. Tvořítko odstraníme a sabayon na povrchu lehce „zapečeme“ cukrářskou pistolí.
Tip
Na závěr přípravy případně využijete cukrářskou pistoli.
Sabayon ale není nutné zapékat. Záleží na vaší kreativitě.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef