4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA PAŠTIKU
- 250 g hlívy nebo žampionů
- 1 střední cibule
- ½ uzeného tofu
- 40 ml rostlinného mléka
- ½ lžíce sojové omáčky
- Olej
- 1,5 lžičky kmínu
- 1 kulička nového koření
- 1 kulička jalovce
- 4 kuličky pepře
- Sůl
SUROVINY NA ČESNEKOVÉ MÁSLO
- 50 g másla
- 1 stroužek nahrubo nasekaného česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 špetky soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1250 g hub očistíme a nakrájíme na větší kusy, cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Rozpálíme pánev s olejem, vložíme do ní žampiony s cibulí a lehce osolíme. Posypeme kmínem, přidáme nové koření, jalovec a pepř. Ingredience společně opékáme do chvíle než se cibule a žampiony zkaramelizují.
- 2Následně necháme houbovo - cibulovou směs vychladnou a až poté vložíme do mixéru, přidáme uzené tofu, rostlinné mléko, sojovou omáčku a sůl dle chuti - po mixujeme do hladka a dáme chladit.
- 3Máslo vložíme do rendlíčku společně s nasekaným česnekem, snítkou rozmarýnu a solí. Na mírném plameni opékáme rozmarýn a česnek cca 2 - 3 minutky.
- 4Máslem následně zalijeme povrch paštiky.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.