5 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SALÁT
- 200 g Vermicelli
- 200 g mrkve
- 1 okurka
- 2 stonky jarní cibulky
- 30 g koriandru
- 200 g mungo klíčků
- 30 g thajské bazalky
- Půl lžičky semínek fenyklu
- 1 hvězdička badyánu
- 100 g drcených nesolených arašídů
- 2 lžíce sojové omáčky
- Rostlinný olej
- Půl lžičky soli
SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU
- 1 lžička nasekaného česneku
- 2 lžíce limety
- 55 g palmového cukru (může být i hnědý nebo kokosový)
- 1 lžička chilli vloček
- 1 a půl lžíčky soli
- 180 ml vroucí vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si vytvoříme Vegan Rybí omáčku. Všechny ingredience kromě limety vložíme do misky nebo sklenice a zalijeme vroucí vodou
- 2Mrkev si pomocí julienne škrabky naškrábeme na tenké nudličky. Okurku nakrájejte na půlměsíčky, koriandr, jarní cibulku a thajskou bazalku posekejte.
- 3Na rozpálenou pánev nasypeme 2 balíčky forkys chunks, přidáme koriandr, fenykl a badyán a společně opečeme do zlatova, na závěr přidejte 6 lžic rybí omáčky a ještě krátce opečeme. Poté vypněte sporák a přidejte sojovou omáčku.
- 4Vermicelli vložíme do vroucí (vypnuté vody) a necháme cca 4 minuty namáčet, pravidelně kontrolujte, jestli jsou již vermicelli měkké, poté je slijte a propláchneme studenou vodou. Poté si nudle rozdělíme na “hnízdečka”, což vám usnadní servírování
- 5Vložte opečené chunks do misky, přidejte všechnu zeleninu, bylinky a oříšky, zalijte veškerým zbytkem rybí omáčky a 6 lžícemi sojové omáčky. Pořádně promíchejte.
- 6Servírujte s vermicelli.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.