Košík

5 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA SALÁT

  • 200 g Vermicelli
  • 200 g mrkve
  • 1 okurka
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 30 g koriandru
  • 200 g mungo klíčků
  • 30 g thajské bazalky
  • Půl lžičky semínek fenyklu
  • 1 hvězdička badyánu
  • 100 g drcených nesolených arašídů
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • Rostlinný olej
  • Půl lžičky soli

SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU

  • 1 lžička nasekaného česneku
  • 2 lžíce limety
  • 55 g palmového cukru (může být i hnědý nebo kokosový)
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 a půl lžíčky soli
  • 180 ml vroucí vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si vytvoříme Vegan Rybí omáčku. Všechny ingredience kromě limety vložíme do misky nebo sklenice a zalijeme vroucí vodou
  • 2Mrkev si pomocí julienne škrabky naškrábeme na tenké nudličky. Okurku nakrájejte na půlměsíčky, koriandr, jarní cibulku a thajskou bazalku posekejte.
  • 3Na rozpálenou pánev nasypeme 2 balíčky forkys chunks, přidáme koriandr, fenykl a badyán a společně opečeme do zlatova, na závěr přidejte 6 lžic rybí omáčky a ještě krátce opečeme. Poté vypněte sporák a přidejte sojovou omáčku.
  • 4Vermicelli vložíme do vroucí (vypnuté vody) a necháme cca 4 minuty namáčet, pravidelně kontrolujte, jestli jsou již vermicelli měkké, poté je slijte a propláchneme studenou vodou. Poté si nudle rozdělíme na “hnízdečka”, což vám usnadní servírování
  • 5Vložte opečené chunks do misky, přidejte všechnu zeleninu, bylinky a oříšky, zalijte veškerým zbytkem rybí omáčky a 6 lžícemi sojové omáčky. Pořádně promíchejte.
  • 6Servírujte s vermicelli.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.

SUROVINY NA SALÁT

SUROVINY NA VEGAN RYBÍ OMÁČKU