2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 180 g přírodního tofu
- 1 ks cibule
- 2 ks jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- Hrst čerstvého koriandru
- 200 g hladké mouky
- 20 g kukuřičného škrobu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce oleje
- Špetka soli
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 50 ml sójová omáčky
- Sweet chilli omáčka
- Sezamový olej
- Sezamové semínka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na těsto smícháme hladkou mouku s kukuřičným škrobem a solí. Opatrně přiléváme 120-130 ml horké vody a mícháme. Důkladně těsto prohněteme a zabalíme do potravinové folie a necháme 30 minut odpočinout.
- 2Na náplň rozdrobíme tofu rukama na drobné kousky. Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej a osmažíme připravené suroviny. Jakmile začnou zlátnout, přidáme sójovou omáčku. Promícháme a odstavíme z žáru. Do vychladnuté směsi zamícháme nadrobno nakrájený koriandr.
- 3Těsto vyválíme na tloušťku 1-2 mm. Jemně těsto podsypáváme při vyvalování škrobem. Vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Na každé kolečko naneseme náplň a uzavřeme jej do tradičního tvaru knedlíčku.
- 4Do hrnce s pařákem nalijeme dostatek vody a jakmile začne vřít, vložíme na pařák knedlíčky, přikryjeme poklicí a na středním plameni vaříme 8 minut.
- 5Knedlíčky podáváme se zálivkou, kterou vytvoříme smícháním uvedených surovin.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!