• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 ks mladého artyčoku
  • 2 lžíce krémového octu balsamico
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 snítky oregana
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve očistíme artyčoky. Odřízneme dřevnatý stonek, dále odřízneme 1/3 špičky artyčoku a listy loupeme do té doby, než zůstanou žluté listy. Artyčok podélně rozřízneme na polovinu a ze středu vyškrabeme „chmýří“.
  • 2Dáme vařit do osolené vody na 20 min.
  • 3Mezitím si připravíme glazuru. Smícháme olivový olej, balsamico, drcený česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř.
  • 4Artyčoky scedíme a dáme do formy vyložené pečícím papírem. Připravenou směs vetřeme do artyčoků a dáme péct na 170 stupňů po dobu 30 minut.
  • 5Artyčoky podáváme jako předkrm, nebo jako přílohu k masu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE