2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 ks mladého artyčoku
- 2 lžíce krémového octu balsamico
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 velké stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 snítky tymiánu
- 2 snítky oregana
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve očistíme artyčoky. Odřízneme dřevnatý stonek, dále odřízneme 1/3 špičky artyčoku a listy loupeme do té doby, než zůstanou žluté listy. Artyčok podélně rozřízneme na polovinu a ze středu vyškrabeme „chmýří“.
- 2Dáme vařit do osolené vody na 20 min.
- 3Mezitím si připravíme glazuru. Smícháme olivový olej, balsamico, drcený česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř.
- 4Artyčoky scedíme a dáme do formy vyložené pečícím papírem. Připravenou směs vetřeme do artyčoků a dáme péct na 170 stupňů po dobu 30 minut.
- 5Artyčoky podáváme jako předkrm, nebo jako přílohu k masu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.