1 QUICHEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 160 g oloupané cibule
- 250 g plátků anglické slaniny
- 540 g smetany 33%
- 120 g strouhaného sýra Comté nebo Gruyère
- 2 vejce + 6 žloutků
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ½ kávové lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
- 5 g soli
SUROVINY NA TĚSTO
- 280 g hladké mouky
- 150 g studeného másla nakrájeného na kousky
- 2 žloutky
- 200 g fazolí na zatížení těsta
JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT
- potravinářskou fólii
- pečicí papír
MOHLO BY SE HODIT
- 1
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA NÁPLŇ
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme na jemné nudličky.
- 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu dozlatova. Vyndáme ji lžící na kuchyňský papír a necháme ji vychladnout.
- 3Na zbylém tuku v pánvi orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Vyndáme ji z pánve do misky a necháme vychladnout.
- 4Žloutky, vejce a smetanu lehce vyšleháme v misce metlou. Přidáme orestovanou cibuli, slaninu a ostatní suroviny a promícháme.
POSTUP NA TĚSTO
- 1V míse smícháme mouku, máslo, žloutky a 3 lžíce vody a rukama propracujeme těsto. Vytvarujeme z něj kouli, kterou pevně zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
- 2Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou položíme do vymazané formy. Přebytky těsta nad okrajem seřízneme nožem.
- 3Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 4Těsto zakryjeme kruhem pečicího papíru, zatěžkáme fazolemi a pečeme v rozehřáté troubě 12 minut dozlatova. Upečený korpus necháme ve formě prochladnout tak, aby nebyl horký, fazole uschováme pro další pečení.
- 5Teplotu v troubě snížíme na 170 °C.
- 6Do předpečeného korpusu nalijeme promíchanou náplň, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 25 minut.
Tip
Pro přípravu koláče budete potřebovat koláčovou formu Ø 30 cm.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef