8 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g hladké mouky
- 120 g másla
- 3-4 lžíce ledové vody
- 125 g čerstvého kozího sýru
- 2 velké růžové cibule
- 4 zralé fíky
- 2 vejce velikosti M
- 10 lísktů čerstvé máty
- 3 lžíce blanšírovaných plátků mandlí
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme těsto na quiche. Mouku smícháme s vychlazeným máslem, nakrájeným na malé kousky. Mouka s máslem zvločkovatí. Poté osolíme a přidáme ledovou vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme odpočinout alespoň na hodinu do lednice.
- 2Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Až bude dozlatova orestovaná, necháme ji vychladnout. Přimícháme vejce, nasekanou mátu, 2 lžíce mandlí, kozí sýr (trochu si necháme nahoru) a osolíme.
- 3Těsto vyválíme na tenkou placku. Těstem vyložíme kulatou formu o průměru 25 cm. Vidličkou propícháme a dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů. Poté naplníme připravenou směsí, nahoru poklademe na plátky nakrájené fíky, posypeme zbytkem mandlí a kousky kozího sýru. Dáme péct na 35 - 40 minut na 180 stupňů.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.