Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 180 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
  • 100 ml polotučného mléka
  • 150 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu (lze použít i jiné těstoviny)
  • 100 g červené papriky
  • 30 g natě z jarní cibulky (nakrájené najemno)
  • 100 g žluté cibule (nakrájené najemno)
  • 1 stroužek česneku (nastrouhaný najemno)
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si na středním plameni přiveďte k varu větší hrnec s osolenou vodou. Jakmile voda začne vřít, nasypte do hrnce těstoviny a vařte 16–17 minut na středním plameni. Po uvaření těstoviny sceďte.
  • 2Mezitím si předehřejte troubu na 200–205 °C a připravte si větší pánev vhodnou do trouby. Červenou papriku omyjte, zbavte jader a nakrájejte na malé kostičky.
  • 3Na středním plameni rozpalte pánev s řepkovým olejem. Poté do ní vložte cibuli, papriku a česnek a vše společně restujte 4–5 minut na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času přidejte tuňáka, hrášek a oregano a restujte další 3–4 minuty na středním plameni. V momentě, kdy bude vše orestované, přidejte jarní cibulku, přilijte mléko, vše provařte 2–3 minuty na středním plameni a následně plamen vypněte.
  • 4Uvařené těstoviny vsypte k tuňákové směsi a promíchejte. Pánev následně vložte do vyhřáté trouby a zapékejte 20–25 minut na 200–205 °C. Poté pánev vyjměte, pokrm rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT