12 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 185 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
- 1 vejce velikosti M
- 500 g syrových brambor (varný typ C)
- 100 g mrkve
- 100 g cukety
- 1 stroužek česneku
- 1 malá žlutá cibule (cca 80 g)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 100 g bílé špaldové mouky hladké
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do větší mísy najemno nastrouhejte brambory a mrkev. Cuketu nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte pustit vodu. Mezitím propasírujte česnek a cibuli nakrájejte najemno.
- 2Brambory s cuketou a mrkví poté zbavte přebytečné tekutiny, smíchejte s vejcem, tuňákem, moukou, cibulí a česnekem a dochuťte solí a pepřem.
- 3Následně v nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Na pánev tvarujte placičky (vyjde 12 menších kusů) a opékejte 1–2 minuty z každé strany na středním plameni.
Tip
Podávejte s dipem ze zakysané smetany a čerstvých
bylinek.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová