6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 větší zralé banány (2× 100 g bez slupky)
- 250 g polotučného tvarohu z vaničky
- 250 ml smetany ke šlehání (31 % tuku)
- Zrníčka z 1⁄2 vanilkového lusku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve ve vyšší nádobě rozmixujte 1 zralý oloupaný banán se 100 g tvarohu dohladka. Rozmixovanou směs poté přendejte do středně velké mísy a vymyjte nádobu, ve které jste mixovali.
- 2Do vymyté nádoby nalijte 250 ml smetany ke šlehání, přidejte zrníčka z 1⁄2 vanilkového lusku a vyšlehejte dotuha. Přidejte zbytek tvarohu (150 g) a znovu vyšlehejte. Poté do nádoby přidejte i rozmixovanou směs banánu a tvarohu a pomocí gumové špachtle opatrně smíchejte.
- 3Takto připravený smetanovotvarohový dezert rozdělte do 6 misek a před podáváním dejte alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice.
Tip
Před podáváním dezert ozdobte čerstvým ovocem (například nakrájenými jahodami), posypte kakaem a doplňte pečenou granolou... třeba kokosovou z pánve!
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová