Košík

4 PORCEMajstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 800 g vepřového kolene nebo žebra (s kostí)
  • 200 g Soba nudlí
  • 160 g hub Shii-take
  • 3 velké šalotky
  • 250 g baby Pak choi
  • 6 stroužků česneku
  • 3 mrkve
  • 100 g čerstvého zázvoru
  • Hrst klíčků Mungo fazolí
  • Hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • Černý sezam
  • 1 lžíce másla
  • 4 vejce velikosti M
  • 2 lžíce rýžové omáčky Mirin
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce směsi pěti druhů koření (mletý badyán, skořice, fenykl, černý pepř, hřebíček)
  • Chilli paprička dle chuti (nemusí být)

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve velkém hrnci zprudka necháme zatáhnout maso, zalijeme 1 l studené vody, přidáme oloupanou šalotku, oloupané celé stroužky česneku, oloupaný a na menší kusy nakrájený zázvor, polovinu hub, očištěnou přepůlenou mrkev a směs koření. Přivedeme k varu. Stáhneme plamen na minimum a necháme táhnout vývar až 8 hodin.
  • 2Jakmile bude vývar hotový, scedíme jej. Maso obereme a dáme stranou. Vývar ochutíme omáčkou Mirin, sójovou omáčkou, limetovou šťávou a sezamovým olejem. Přidáme Pak choi, nasekaný koriandr a chvilku společně povaříme. V jiném hrnci uvaříme dle návodu Soba nudle, vodu výrazně osolíme. Na pánvi na másle orestujeme druhou polovinu hub. Vejce vaříme cca 7 minut, zchladíme ve studené vodě. Poté oloupeme a přepůlíme.
  • 3Na talíř si připravíme porci Soba nudlí, masa a orestovaných hub. Přidáme klíčky a vejce. Zalijeme vývarem a podáváme posypané černým sezamem, případně chilli papričkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT