4 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 800 g vepřového kolene nebo žebra (s kostí)
- 200 g Soba nudlí
- 160 g hub Shii-take
- 3 velké šalotky
- 250 g baby Pak choi
- 6 stroužků česneku
- 3 mrkve
- 100 g čerstvého zázvoru
- Hrst klíčků Mungo fazolí
- Hrst čerstvého koriandru
- 1 lžíce limetové šťávy
- Černý sezam
- 1 lžíce másla
- 4 vejce velikosti M
- 2 lžíce rýžové omáčky Mirin
- 5 lžic sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce směsi pěti druhů koření (mletý badyán, skořice, fenykl, černý pepř, hřebíček)
- Chilli paprička dle chuti (nemusí být)
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve velkém hrnci zprudka necháme zatáhnout maso, zalijeme 1 l studené vody, přidáme oloupanou šalotku, oloupané celé stroužky česneku, oloupaný a na menší kusy nakrájený zázvor, polovinu hub, očištěnou přepůlenou mrkev a směs koření. Přivedeme k varu. Stáhneme plamen na minimum a necháme táhnout vývar až 8 hodin.
- 2Jakmile bude vývar hotový, scedíme jej. Maso obereme a dáme stranou. Vývar ochutíme omáčkou Mirin, sójovou omáčkou, limetovou šťávou a sezamovým olejem. Přidáme Pak choi, nasekaný koriandr a chvilku společně povaříme. V jiném hrnci uvaříme dle návodu Soba nudle, vodu výrazně osolíme. Na pánvi na másle orestujeme druhou polovinu hub. Vejce vaříme cca 7 minut, zchladíme ve studené vodě. Poté oloupeme a přepůlíme.
- 3Na talíř si připravíme porci Soba nudlí, masa a orestovaných hub. Přidáme klíčky a vejce. Zalijeme vývarem a podáváme posypané černým sezamem, případně chilli papričkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.