12 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g cukety
- 2 větší banány (2× cca 140 g)
- 200 ml podmáslí
- 1 vejce velikosti M
- 180 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 15 g holandského kakaa
- 6 g kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce řepkového oleje
- 60 g hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa, nasekané nahrubo)
- 1⁄2 lžičky soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a plech (20 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem.
- 2Cuketu nastrouhejte nahrubo do misky, přidejte sůl a nechte 5–6 minut odstát, aby pustila vodu. Poté cuketu zbavte přebytečné vody.
- 3Mezitím ve větší míse smíchejte kakao, špaldovou mouku a prášek do pečiva. Banány oloupejte, rozmačkejte vidličkou a přidejte do mísy spolu s 200 ml podmáslí, 1 vejcem a 2 lžícemi řepkového oleje. Vymíchejte v hladké těsto a přidejte nahrubo nasekanou čokoládu a nahrubo nastrouhanou cuketu zbavenou veškeré tekutiny. Zamíchejte a těsto nalijte na připravený plech.
- 4Plech vložte do trouby a těsto pečte při 175–180 °C 40–45 minut. Upečenou buchtu nechte před nakrájením a podáváním vychladnout.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová